Санкції проти "Північного потоку-2" потрібно запровадити раніше, ніж завершаться підводні роботи / фото gazprom.ru

Американський закон про захист енергетичної безпеки Європи отримав велику підтримку обох партій. В ньому були запропоновані адресні санкції, націлені зупинити завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2», який Володимир Путін хоче використати для контролю Європи.

Однак, виникли процедурні затримки. А час добігає кінця, — пише Atlantic Council. Закон передбачає запровадження санкцій проти компанії Allseas, яка надає критично важливе судно для глибоководного прокладання труб. Лишилося лише три місяці до завершення будівництва «Північного потоку-2», якщо процес не зупинити зараз.

«Існує консенсус про включення цих санкцій в законопроект про оборонний бюджет під назвою Акт національної оборонної авторизації», - сказав Деніел Вайдіч, чия компанія Yorktown Solutions дає поради українському «Нафтогазу».

Відео дня

Читайте такожPolitico: Скандал навколо України може врятувати «Північний потік-2» від санкцій США

Джерела повідомляють, що президент Дональд Трамп підпише законопроект з санкціями до кінця цього року. Якщо обмеження запрацюють, у Європи з’явиться 2-3 роки на розробку запобіжників проти «Газпрому» і Росії, які відкрито декларують бажання протистояти будь-яким європейським обмеженням, щойно їх пустять на континент.

На жаль, ситуація з санкціями застопорилася. Запровадження каральних заходів може відбутися вже після Нового Року, що зробить їх нерелевантними. Тому що підводна частина роботи у спорудженні «Північного потоку-2» буде завершена на той час.