Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що екс-посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович відмовлялася вішати його портрет у своєму кабінеті.

Про це він розповів на ранковому шоу на Fox News, передає BBC.

«Цей посол, про якого всі так говорять, що вона була чудовою, не повісила моє фото у посольстві», – сказав Трамп.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко закликав не брати на роботу в держструктури коханок і коханців

Він додав, що його особистий адвокат Рудольф Джуліані «не сказав нічого доброго» про неї. Також Трамп зауважив, що портрет президента у посольстві – звичайна річ, а Йованович була далеко не ангелом.

Це вже не перший словесний напад Трампа на Йованович. Раніше він назвав ганьбою публічні слухання Палати представників в рамках розслідування імпічменту, на яких вона виступила.

«Дуже сумно бачити людей, яким не дозволено ставити запитання. Я думаю, що це розглядається як жарт. Те, що відбувається, є ганьбою», – сказав він.

Скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, привела до запуску процедури імпічменту. Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі ймовірного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім'ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, очільник Білого дому сам розписався в цьому.