Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп назвав ганьбою публічні слухання Палати представників в рамках розслідування імпічменту, на яких виступила колишній посол США в Україні Марі Йованович.

За його словами, він частково стежив за показаннями Йованович.

«Дуже сумно бачити людей, яким не дозволено ставити запитання. Я думаю, що це розглядається як жарт. Те, що відбувається, є ганьбою», - цитує CNN заяву Трампа.

Відео дня

Очільник Білого дому наголосив, що не вважає свій твіт на адресу Йованович «залякуванням». За його словами, у нього було повне право озвучити те, що він вважає за потрібне.

Читайте такожЕкс-посол США Йованович вважає, що її відсторонили "корумповані українці"

«У мене є право говорити. У мене є право на свободу слова, як і у інших людей, але вони забрали права республіканців", - сказав президент.

На питання про те, чи вважає він, що йому висунуть обвинувачення в рамках імпічменту, Трамп відповів: «Ні, я не повинен [бути притягнутий до відповідальності]».

Скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, привела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі ймовірного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім'ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, очільник Білого дому сам розписався в цьому.