УНІАН

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Оnet.pl.

"Результати виборів змусили мене зрозуміти, що необхідні зміни у відносинах між громадянином та державою і зміцнення механізмів, які дозволяють громадянам впливати на хід подій у Польщі" - заявив Коморовський.

За його словами, високий рівень підтримки Павла Кукіза, який у своїй програмі одну з основних ролей відводить референдумам, показав, якими високими є очікування у цій сфері.

Відео дня

"Я збираюся за згодою Сенату провести всенародний референдум, на який буде винесено три важливі питання: одномандатних виборчих округів, змін до виборчого законодавства та ліквідації фінансування партій з держбюджету і податкових питань" - заявив чинний президент Польщі.

Читайте такожКоморовський: Польща повинна стежити, щоб Захід не закрив двері перед Україною

Зокрема, у питанні податків Коморовський хоче запитати думки громадян, щодо зміцнення позиції платника.

Він також повідомив про передачу проекту змін до конституції, які уможливлять впровадження одномандатних виборчих округів.

Нагадаємо, у неділю в Польщі пройшли президентські вибори, на яких, за даними екзит-полів, лідирує представник опозиції Анджей Дуда. За уточненою інформацією він набирає  34,5% голосів, чинний президент має 33,1%. Другий тур виборів відбудеться 24 травня.