REUTERS

Люблінський суд Москви відмовився змінювати опозиційному політику Олексію Навального п'ять років умовного терміну у справі «Кіровлісу» на реальне ув'язнення за клопотанням Федеральної служби виконання покарань (ФСВП). Про це в середу, 13 травня, повідомляє кореспондент Дождя із зали суду.

Випробувальний термін у справі «Кіровлісу» продовжено на три місяці. Рішення приймала суддя Люблінського суду Москви Оксана Зарецька.

«Суд начебто вирішив, що я дуже хороший», — написав політик у своєму твіттері.

Відео дня

Читайте такожСуд не дозволив Навальному бути присутнім на похороні Нємцова

Раніше 13 травня на засіданні суду прокуратура попросила замінити Навальному п'ять років умовного терміну на п'ять років реального ув'язнення.

У рамках кримінальної справи «Кіровлісу» Олексія Навального, який в 2009 році на громадських засадах був радником губернатора Кіровської області Микити Бєлих, і підприємця Петра Офіцерова звинувачували в розкраданні майна кіровського державного підприємства «Кіровліс».

У липні 2013 року Ленінський районний суд Кірова визнав Навального і Офіцерова винними і засудив до п'яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно. У жовтні того ж року Кіровський обласний суд замінив їм реальний термін на умовний.

Читайте такожНавальний закликав владу США не давати Україні зброї: воєнна перемога України над Росією неможлива

Відбуваючи умовний термін, Навальний отримав 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у несанкціонованій роздачі листівок в московському метро. У ФСВП вважають, що таким чином політик порушив порядок відбування умовного покарання. Тому ФСВП звернулася в Люблінський суд Москви (за місцем проживання Навального) з клопотанням про заміну умовного терміну на реальний.