Ілюстрація / REUTERS

Агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала українця Максима С., який, за даними спецслужб, планував підірвати замінований автомобіль під торговим центром у місті Пулави.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

Як каже начальник люблінського відділу прокуратури Мачей Флоркевич, українець, який два місяці тому перейшов в іслам, прийнявши ім'я Мохамед, готував теракт. Він зустрічався з кількома людьми, які могли допомогти йому в реалізації плану, збирав різні речовини, шукав в інтернеті контент, пов'язаний з виготовленням вибухових пристроїв. Також він збирався купити автомобіль, який міг бути використаний для теракту.

Читайте такожУ Польщі українець ледь не збив двох дівчат на переході (відео)

Агенція внутрішньої безпеки встановила, що чоловік знайомився з матеріалами терористичного характеру, а про свої плани розповідав колегам та особам зі свого оточення, розповів прес-секретар міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин.

Перебуваючи у Варшаві, чоловік тісно спілкувався з іноземцями, що представляють радикальний підхід до ісламу. Він підтримував зв'язки з вихідцями з Таджикистану, а також громадянами Російської Федерації чеченської національності.

Українець був затриманий 4 грудня, з 6 грудня тимчасово заарештований. Йому загрожує до 5 років в'язниці.

Співробітники Агенції внутрішньої безпеки також обшукали місця проживання тих іноземців, з якими Максим С. підтримував контакти.

Раніше УНІАН повідомляв, у Польщі виявили тіла двох українців. Інцидент стався в місті Доброславом в комуні Пулави в одному із житлових будинків. У справі вже затримали підозрюваного, ним теж виявився українець.