США невдовзі ухвалять рішення щодо нових санкцій проти РФ / фото УНІАН

Панель Сенату США планує розглянути законопроект про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня.

Відповідне засідання заплановане в графіку Комітету з міжнародних відносин Сенату, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також"Північний потік-2": німецький бізнес відреагував на санкції США

Відео дня

Зазначається, що на цьому засіданні комітет має розглянути "Закон про захист американської безпеки від агресії Кремля". Раніше сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем назвав цей документ "пекельними санкціями".

Планується, що цей двопартійний законопроект запровадить санкції проти Росії за її втручання у демократичні процеси за кордоном, а також за її "ворожі" дії в Сирії та агресію проти України.

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля "підважити демократичні інституції в інших країнах", російські проекти, пов’язані з продажем зрідженого природного газу за кордон, кіберсектор Росії та на осіб, наближених до президента Володимира Путіна.

Документ також передбачає створення Офісу кіберпростору та цифрової економіки в структурі Державного департаменту.

Якщо комітет ухвалить законопроект, його ще мусить розглянути весь склад Сенату та Палати представників, перш ніж документ передадуть на підпис президенту Дональду Трампу.

Як повідомляв УНІАН, в середині грудня палата представників Конгресу США підтримала законопроект про американський оборонний бюджет на наступний рік, який передбачає, зокрема, санкції проти компаній, які забезпечують будівництво газопроводу "Північний потік-2".