Дональд Трамп / REUTERS

Юридичний комітет Палати представників опублікував у понеділок звіт, який супроводжує справу про імпічмент президента Дональда Трампа і містить обґрунтування звинувачень на його адресу у зраді нації для власної політичної вигоди.

Текст обґрунтування викладений на 658 сторінках, повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

У звіті йдеться, що Трамп "зрадив націю, зловживаючи своїм високим постом, щоб залучити іноземну силу до підриву демократичних виборів".

Відео дня

У документі узагальнені докази у справі імпічменту, зібрані комітетом з розвідки Палати представників, і сказано, що Трамп "продемонстрував, що він залишиться загрозою національної безпеки і Конституції, якщо йому дозволять залишитися на своєму посту".

Читайте такожАдвокат Трампа опублікував матеріали, зібрані під час розмов з українськими політиками

Трамп зіткнувся з двома статтями імпічменту: зловживання владою і перешкоджання розслідуванню Конгресу. Президента звинуватили у тиску на Україну з метою розслідування проти його політичного суперника Джо Байдена, з використанням військової допомоги у якості важеля впливу.

Палата представників проголосує в середу за статтями імпічменту, схваленими минулого тижня комітетом з судових питань Палати представників.

Демократи мають більшість у Палаті представників, тому є велика ймовірність, що статті будуть затверджені. У разі позитивного голосування, справа перейде до Сенату, який проведе судовий розгляд, щоб вирішити, чи потрібно усунути Трампа з посади. Більшість у Сенаті мають республіканці.

Якщо Палата представників схвалить статті, Трамп стане третім президентом в історії США, який проходитиме через процедуру імпічменту.

Раніше повідомлялося, що комітет із питань судочинства Палати представників США (нижньої палати американського парламенту) схвалив статті імпічменту президента Дональда Трампа. Тепер їх винесуть на голосування всієї нижньої палати.