Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік.

Обсяг бюджету становить $738 мільярдів, передає The Hill.

"Це справді історичний день для американських збройних сил", - сказав Трамп при підписанні документа.

Відео дня

На базові потреби Пентагону виділяється 635 мільярдів доларів.

Документ, серед іншого, передбачає надання 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи з безпеки України, що включає летальну оборонну допомогу, а також розвиток можливостей берегової охорони, в тому числі берегові крилаті ракети і протикорабельні ракети.

Читайте такожУ Міноборони розповіли, яку зброю може отримати Україна від США

Документ також передбачає санкції проти операторів проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Згідно з текстом документа, з моменту його набрання чинності держсекретар США і глава американського мінфіну повинні надати свої пропозиції про те, відносно кого повинні бути запроваджені санкції.

Крім того, в оборонному бюджеті є розділ про протидію агресії Росії. Також він передбачає заборону на продаж винищувачів F-35 Туреччині через покупку Анкарою російських ЗРК С-400.

Також, 71,5 млрд спрямовується на продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах. Сума в 31,5 млрд йде на підтримання боєготовності ядерної зброї і його модернізацію по лінії Міністерства енергетики США, а також на інші оборонні потреби.

Крім цього, підписаний Трампом бюджет передбачає створення космічних військ США.