Ілюстрація / REUTERS

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив бюджет Пентагону, який передбачає 300 млн доларів для України, та санкції проти "Північного потоку-2".

Як повідомляє Голос Америки, Сенат США схвалив законопроект про фінансування видатків на оборону на загальну суму 738 млрд, який передбачає надання 300 млн доларів на фінансування Ініціативи з безпеки України, що включає летальну оборонну допомогу, а також розбудову спроможностей берегової охорони, зокрема берегові крилаті ракети та протикорабельні ракети.

Читайте такожТрамп заявив про готовність негайно підписати оборонний бюджет США з видатками на допомогу Україні (відео)

Відео дня

У проекті законодавці передбачили і обов'язковість запровадження санкцій проти компаній, що беруть участь у газпромівському енергетичному проекті "Північний потік-2", а також у проекті "Турецький потік".

Також передбачили заборону на передачу Туреччині американських винищувачів F-35. Її ввели через те, що Туреччина купила у Росії зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф".

Між тим законодавці США окремо звертають увагу, що законопроект, який тепер має підписати президент США Дональд Трамп, містить положення про підвищення оплати військових на 3,1%.

Нагадаємо, раніше Палата представників Конгресу США підтримала законопроект щодо американського оборонного бюджету на наступний рік, який передбачає санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво газопроводу "Північний потік-2".