Ілюстрація REUTERS

Росія щороку починає пресувати Білорусь і "загвинчує гайки".

Читайте також"Я добре стріляю!" 82-річний білорус підкорив користувачів мережі попередженням Путіну та Лукашенку (відео)

Відповідну заяву зробив президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю "Ехо Москви".

Відео дня

Лукашенко додав, що світова спільнота відреагує відповідним чином на дії Росії, якщо та спробує порушити суверенітет Білорусії.

"Якщо Росія спробує порушити наш суверенітет, ви знаєте, як світова спільнота відреагує, вони виявляться втягнутими у війну. Захід і НАТО вже цього (передбачуваного посягання на суверенітет Білорусі – ред.) не перенесуть, бо вони вважатимуть це за погрозу їм. І в чомусь вони (Захід – ред.) праві", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 7 грудня в Мінську відбулася акція протесту проти інтеграції з Росією. Громадяни вийшли в центр білоруської столиці із закликами зберегти незалежність і відправити президента у відставку, якщо той підпише угоду з РФ.

Раніше повідомлялося, що президенти Білорусі і РФ Олександр Лукашенко і Володимир Путін домовилися про єдиний уряд, парламент, а також загальний ринок нафти, газу та енергетики. Таку інформацію поширили з посольства Білорусі в Москві.