У США екс-військовому може загрожувати страта / radiosvoboda.org

Вінницький апеляційний суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт американцеві Крейгу Ленгу, який воював на Донбасі у складі «Правого сектора».

Читайте такожСуд на 2 місяці відправив за ґрати американця, який воював на Донбасі

Про це повідомив його адвокат Дмитро Моргун на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

Крейг Ленг – колишній американський військовослужбовець, він воював в Іраку і Афганістані. У 2015-му році вперше потрапив в Україну, де приєднався до «Правого сектору» і рік провів на фронті на Донбасі. Після змін в законодавстві у 2016 році підписав контракт зі Збройними силами України, служив на передовій в районі Світлодарської дуги, але через кілька місяців припинив службу в українській армії.

У США Ленга звинувачують у вбивстві подружньої пари у 2018 році. За даними журналістів, екс-військовий і його товариш пішли на злочин з метою пограбування, щоб добути грошей і приєднатися до антиурядових сил у Венесуелі. Ленга оголосили в міжнародний розшук. Сам американець відкидає ці звинувачення.

Адвокат американця вважає, що в США його підзахисному може загрожувати страта.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції», яким врегульовано надання статусу учасника бойових дій (УБД) добровольцям.