Руді Джуліані / REUTERS

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані, який є однією з ключових фігур «українського скандалу», заявляє, що готовий дати свідчення під час розгляду імпічменту і зробити все можливе, щоб домогтися виправдання президента.

Читайте такожБайден погодився свідчити у справі про імпічмент Трампа

"Я готовий давати свідчення, проводити демонстрації, читати лекції, підбивати підсумки", – сказав Джуліані, прибувши у вівторок на новорічний прийом у маєтку Трампа у Флориді, передає "Голос Америки".

Відео дня

«Або я зроблю те, що виходить у мене найкраще: буду вести цю справу, – додав Джуліані. – Я не знаю, чи вистачить у когось сміливості передати мені цю справу, але, якщо мені її дадуть, я буду вести її як справу про вимагання».

Як очікується, Джуліані не представлятиме Трампа під час розгляду в Сенаті. Ймовірно, адвокатом президента буде головний юрист Білого дому Пет Сіполлоне.

Показання Джуліані можуть виявитися дуже інформативними. За словами свідків, які виступали в рамках розслідування щодо імпічменту в Палаті представників, Трамп доручив ключовим офіційним особам координувати політику щодо України саме з Джуліані, в обхід Держдепартаменту. Пізніше Джуліані їздив в Україну з метою знайти компрометуючі дані про демократа Джо Байдена, який може стати суперником Трампа на виборах 2020 року.