Дональд Трамп / REUTERS

Демократи можуть пред'явити президенту США Дональду Трампу обвинувачення за новими статтями у рамках процедури імпічменту.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на відповідний документ, який юридичний комітет нижньої палати направив в апеляційний суд округу Колумбія.

Уточнюється, що це може статися після того, як колишній юрисконсульт Білого дому Дональд Макган дасть свої свідчення.

Відео дня

Читайте такожІмпічмент Трампа: думки американців розділилися порівну

Як зазначається, демократи сподіваються, що після його огляду з'явиться підтвердження того, що американський лідер зробив дії, ще не зазначені у звинуваченнях.

Як стало відомо, тоді комітет буде рекомендувати використовувати нові статті імпічменту.

За наявною інформацією, якщо проти Трампа з'являться нові статті звинувачення, то в Палаті представників може пройти нове голосування по імпічменту.

Читайте такожПалата представників США проголосувала за імпічмент Трампу

Розслідування про можливість імпічменту Трампа розпочалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб, ім’я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на президента України Володимира Зеленського з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

Звинувачення на адресу Трампа будуються на факті заморожування військової допомоги Україні влітку 2019 року і на свідченнях, що президент добивався від Києва вести розслідування діяльності сина Джо Байдена в Україні. Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу пов’язане з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення високопосадовцям і надавати документи, пов’язані з розслідуванням.

Республіканці і сам Трамп стверджують, що президент не порушив жодних законів. Вони заперечують зв’язок між заморожуванням допомоги з проханнями розслідувати справу Байдена, а самі ці прохання називають спонуканням України до боротьби з корупцією. Трамп посилається на слова Зеленського, який говорив, що не відчував жодного тиску.