Меркель проведе перемовини з Путіним / REUTERS

У Кремлі повідомили про заплановану на 11 січня офіційну зустріч у Росії між президентом РФ Володимиром Путіним та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Про це з посиланням на прес-службу Кремля повідомляє «ТСН».

Читайте такожУ Держдепі США прокоментували рішення Іраку про виведення іноземних військ

Відео дня

"Під час переговорів (планують) обговорити актуальні теми міжнародного порядку денного, зокрема ситуацію в Сирії, Лівії, ескалацію напруженості на Близькому Сході в результаті американського авіаудару по аеропорту Багдада 3 січня", - йдеться у повідомленні.

Візит відбудеться на запрошення Путіна. У рамках перемовин вони обговорюватимуть і питання врегулювання ситуації на сході України, зокрема щодо виконання Мінських угод та домовленостей "нормандської" четвірки.

Нагадаємо, у ніч проти 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою Трампа ракетним ударом вбили іранського генерала Касема Сулеймані. Прем'єр Іраку назвав такі дії США порушенням суверенітету країни.

Згодом Трамп звинуватив іранського генерала в причетності до загибелі тисяч американців та в планах убивства ще багатьох громадян США. Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав вбивство іранського генерала "терористичним актом".

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою" за вбивство Сулеймані.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поширили спільну заяву, в якій закликають Іран відмовитися від силових акцій.