REUTERS

В Ірані організували конкурс карикатур на терористичну організацію "Ісламська держава" (ІД). Про це повідомляє LB.ua з посиланням на The Independent.

Для участі у ньому запросили карикатуристів та мультиплікаторів з усього світу. Відібрані роботи покажуть на виставках у чотирьох культурних центрах Тегерану. Переможець стане відомий 31 травня.

Основна тема конкурсу - злочини, вчинені джихадистами. В даний час організатори отримали понад 800 робіт, з яких вже відібрали 280. Їхня географія поширюється на понад 40 країн, у тому числі на Бразилію, Австралію та Індонезію. Ініціатива фінансується тегеранською міською адміністрацією.

Відео дня

Читайте також"Ісламська держава" захопила стародавню Пальміру

Секретар конкурсу Мохаммед Хабібі зазначив, що деякі іноземні автори приїжджали до Тегерану, але були змушені робити це інкогніто з міркувань безпеки. "Сьогодні кожен в світі знає про ІД і про те, які на їхньому рахунку злочини проти людства, мистецтва й культури. Обов'язок художника - підвищити обізнаність суспільства про цю групу", - зазначив Хабібі.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська держава Іраку і Леванту") - радикальна організація, створена в 2006 році в Іраку шляхом злиття низки екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно включилося в громадянську війну в Сирії. Влітку 2014 року ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею в Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони приступили до нанесення повітряних ударів по цілях ІД в Сирії.