Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп в черговий раз розкритикував демократів, які ініціювали процедуру імпічменту, назвав висунуті йому звинувачення безпідставними, а також згадав про "українське втручання" у вибори в США.

Читайте такожУ Сенаті США хочуть прискорити розгляд справи про імпічмент Трампа

"Палата представників США розслідує походження скарги інформатора в українській справі. Генеральний інспектор Розвідувального співтовариства Майкл Аткінсон зіткнувся із серйозними питаннями. Демократи, знаючи, що генеральний інспектор - головна проблема, не опублікували його свідчення", - написав Трамп на своїй сторінці в Twitter.

Відео дня

"Це виглядає так само, як все, що ми вже бачили, від російського втручання до українського втручання, яке стало обманом з імпічментом. Потрібно отримати відповіді генерального інспектора до п'ятниці, тому що це той хлопець, який підпалив запал. Так що, якщо він хоче очистити своє ім'я, нехай доведе, що його офіс некомпетентний. Генеральному інспектору не були потрібні докази", - вважає Трамп.

Президент США знову запевнив, що не чинив тиску на президента України Володимира Зеленського і не шантажував його військовою допомогою, яку схвалив Конгрес, передає dt.ua.

"Чому я повинен носити клеймо імпічменту на своєму імені, якщо я не робив нічого поганого? Читайте стенограму", - зазначив Трамп.

Він висловив упевненість, що процес будується не на доказах, а на обмані, і є "відчайдушним полюванням на відьом".

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президенту Дональду Трампу.

Рішення Палати представників тепер повинен затвердити Сенат, де більшість у представників Республіканської партії. Очікується, що слухання в Сенаті почнуться в січні. Для прийняття рішення потрібно дві третини голосів сенаторів (не менше 67). Якщо в Сенаті не набереться необхідної кількості голосів, Дональд Трамп збереже свій пост. А в разі підтримки Сенатом імпічменту Трампа, главою держави стане нинішній віце-президент Майк Пенс.