Марк Еспер / REUTERS

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що не бачив доказів стосовного того, що Іран готував напади на чотири американських посольства.

Про це він повідомив під час інтерв’ю на телеканалі CBS, передає ТСН.

"Я не бачив жодного (доказу - ред.) стосовно чотирьох посольств. Я поділяю думку президента про те, що, ймовірно, мої очікування, що вони нападуть на наші посольства. Посольства є найбільш яскравою демонстрацією американської присутності в країні", - сказав Еспер.

Відео дня

Водночас, в інтерв’ю іншому телеканалу міністр оборони уже заявляв, що більше підтримує заяви Трампа.

Читайте також"Краще б я був на борту": командувач КВІР вибачився за збиття українського літака

"Те, що сказав президент стосовно чотирьох посольств, - я в це вірю. І він сказав, що він вважає, що вони, ймовірно, могли націлитись на посольства в регіоні", - зазначив Еспер.

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня.

Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал представляв загрозу для американців. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями.

8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.