У якості стимулу кредиторам виплатять по 750 євро для передачі боргу муніципалітету / Yury Shulhevich

Влада Амстердаму вирішила викупити борги молоді, аби ті мали час на освіту та роботу.

Про це пише The Guardian.

У мерії пояснюють, що збільшення кількості взятих кредитів не дозволяє молодим людям закінчити вищу освіту чи знайти гарну роботу.

Відео дня

Читайте такожЧотири країни в Африці залишилися без інтернету

У рамках пробного проекту муніципальний кредитний банк проведе перемовини з кредиторами про викуп боргів. Громадянам виплатять нову позику, аби вони, у свою чергу, розплатилися з банками.

У якості стимулу кредиторам виплатять по 750 євро для передачі боргу муніципалітету.

Більшу частину боргу скасують, якщо учасники проекту успішно закінчать навчання.

«Борги викликають стрес. А у випадку з молоддю борги часто визначають їхнє майбутнє. Більшість цих молодих людей брали кредити через невдачі або необізнаність, або опинилися у ситуації, коли не було підтримки збоку. Ми хочемо, щоб вони почали все спочатку», – пояснив заступник мера Амстердама Маржолейн Мурман.

Проект з передачі боргів стартуватиме у лютому. За кожним учасником закріплять тренера, з яким той підготує спеціальний план подальших дій.

Як повідомляв УНІАН, мер Амстердама Фемке Галсема, яка торік стала першою жінкою на цій посаді, розглядає можливість закрити прославлений квартал червоних ліхтарів у столиці Нідерландів через умови, в яких змушені працювати секс-працівники. За її словами, місто повинно «наважитися подумати про район червоних ліхтарів без проституції».