З Амстердама може зникнути квартал червоних ліхтарів / Flickr/Cédric

Мер Амстердама Фемке Галсема, яка торік стала першою жінкою на цій посаді, розглядає можливість закрити прославлений квартал червоних ліхтарів у столиці Нідерландів через умови, в яких змушені працювати секс-працівники. За її словами, місто повинно «наважитися подумати про район червоних ліхтарів без проституції».

Це один з можливих сценаріїв, які мер Амстердаму винесе на обговорення з метою побороти торгівлю людьми й скоротити кількість туристів на вузькій алеї в районі Де Валлен, — пише The Guardian.

Читайте такожВ Амстердамі туристи зможуть на день одружитися з голландцем

Відео дня

«Самі цілі не підлягають обговоренню. Тривалий час існував сентимент про моряків у кварталі червоних ліхтарів, які після багатьох місяців у відкритому морі йдуть до «повної» нідерландської жінки. Але зараз ситуація така, що там здебільшого жінки з-за кордону. І ми не знаємо, як вони сюди потрапили. З них сміються. Їх фотографують», - сказала Галсема.

«Торгівля людьми відбувається у найбільш красивій і старій частині нашого міста. За кілька сотень років ситуація стала неприйнятною», - додала мер Амстердама.

За її словами, жінки у 330 вітринах кварталу червоних ліхтарів стали просто черговою туристичною принадою міста.

«З них сміються, часто кличуть їхні імена, а потім фотографують про їхньої волі. На додачу торгівля людьми, шахрайство і відмивання грошей повинні бути скорочені. І я хочу зменшити незручності для жителів і підприємців. Там повинно бути тихіше і чистіше», - сказала Галсема.

Читайте такожУ Нідерландах серед бананів виявили партію кокаїну вагою 1,6 тонни

Втім, існування кварталу не обов’язково припиниться повністю. Серед можливих сценаріїв – заборона вітрин у борделях. Але при цьому секс-працівникам дозволять продовжити роботу. Також допускається, що деякі вітрини будуть переміщені або ж на деяких вулицях будуть встановлені турнікети, щоб «відсіяти тих, кому не потрібно там бути». Дебати щодо майбутнього кварталу червоних ліхтарів розпочнуться наступного тижня.