Дональд Трамп / фото REUTERS

Сенат США підтримав правила проведення суду над президентом Дональдом Трампом, запропоновані лідером республіканської більшості Мітчем Макконнеллом.

За схвалення правил проголосували 53 сенатори, проти виступили 43, повідомляє CNN.

Читайте такожВ Ірані запропонували $3 мільйони за вбивство ТрампаЗгідно зі схваленими правилами, спочатку на суді виступлять демократи з Палати представників, у яких буде 24 години на подання доводів на користь винуватості Трампа. Ці 24 години демократи можуть використовувати протягом трьох днів.

Після цього Сенат вислухає аргументи Трампа і його юристів. На представлення доводів захисту також відведено 24 години, які він також може використовувати протягом трьох днів.

Потім у сенаторів буде 16 годин, щоб усно опитати представників захисту та обвинувачення.

Додаткові чотири години будуть виділені на дискусію між обвинуваченням і захистом, а також між сенаторами. У сторін буде можливість вимагати надати їм нові документи або викликати на допит нових свідків.

Демократи заявляли про бажання запросити на процес нових свідків. Однак, згідно зі схваленими Сенатом правилами, збір нових доказів або виклик свідків буде проводитися лише за погодженням із більшості сенаторів.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Сенаті розпочалися дебати у справі про імпічмент Трампа.