REUTERS

Росія порушує міжнародне право і намагається "переписати" історію.

Про це заявив спікер парламенту Естонії Хенн Пиллуаас, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на прес-службу законодавчого органу.

Повідомляється, що про це чиновник заявив напередодні візиту на військову базу Емарі під Таллінном, де зустрінеться з військовослужбовцями ВПС Польщі. Вони на початку цього року приступили до виконання місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії.

Відео дня

"Естонія і Польща – гарні союзники як в НАТО, так і ЄС. Нас пов'язують схожі історичні події, загальні цінності та єдине розуміння сучасних ризиків у сфері безпеки. У нас є спільний сусід, Росія, який заперечує міжнародне право і міжнародні угоди і намагається переписати всю історію на догоду своїм цілям", - цитує прес-служба слова Пыллуааса.

Читайте такожУ Латвії прийняли резолюцію проти переписування історії з боку РФ

За словами спікера, звинувачення, які прозвучали нещодавно на адресу Польщі в розв'язуванні Другої світової війни, є цьому прикладом.

"Ми рішуче засуджуємо таку діяльність. Все це кожен день нагадує нам, що небезпека сходу нікуди не зникла. Тому від усього серця дякуємо союзників по НАТО за внесок у захист наших кордонів", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Пиллуаас заявив, що правляча естонська коаліція не має наміру давати хід ратифікації договору про державний кордон з Росією, який було підписано в 2014 році.