Ілюстрація REUTERS

Росія в якості заходів щодо запобігання проникнення нового коронавіруса продовжить закриття пунктів пропуску на кордоні з Китаєм для пішохідного і автомобільного сполучення в п'яти регіонах на Далекому Сході.

Читайте також51 українець перебуває у заблокованих через коронавірус містах Китаю – посольство

Про це на брифінгу в Москві повідомила віце-прем'єр Тетяна Голікова, передає РИА Новости.

Відео дня

За її словами, мова йде про Амурську області, Єврейську автономну область, Хабаровський, Приморський і Забайкальський краї.Також, за її словами, повинен бути здійснений режим, що дозволив би повертати росіян з проведенням відповідних карантинних заходів і можливістю китайським громадянам покинути межі Росії."У найближчу добу це буде зроблено, поки обмеження діють до 2 лютого. У нас є ще можливість прийняти таке рішення", — сказала Голікова. Також, за словами віце-прем'єра, Росія за рішенням оперативного штабу обмежить залізничне сполучення з Китаєм з півночі з четверга на п'ятницю. Поїзди будуть рухатися за маршрутом Москва — Пекін — Москва.

Рішення про режим авіарейсів в Китай приймуть не пізніше п'ятниці.

Крім того, Голікова повідомила, що вузам запропонують продовжити канікули для китайських студентів.

Як повідомляв УНІАН, кількість загиблих від небезпечного коронавіруса 2019-nCoV в Китаї зросла до 170 осіб. 38 людей померли за минулу добу. Всі жертви коронавіруса є жителями Китаю.