Ілюстрація \ REUTERS

В Ірані засудили до страти начебто агента ЦРУ США за шпигунство у сфері іранської ядерної програми.

Читайте також"Потрібне лише рішення влади": у Ірані заявили, що мають ресурси для збагачення урану

Про це повідомив офіційний представник Верховного суду Ірану Голям Хосейн Ісмаїлі, передає ТСН з посиланням на Bloomberg. В Ірані вважають, що чоловік намагався передати інформацію про ядернау програму розвідці США.

Відео дня

"Один зі шпигунів ЦРУ на ім'я Амір Рахімпур був засуджений до смертної кари. Верховний суд залишив у силі цей вирок. Він намагався передати інформацію про атомну програму Ірану розвідці США", - сказав Ісмаїлі.

Крім того, дві людини засуджені до тюремних термінів за збір розвідданих для ЦРУ. Один із засуджених проведе за гратами п'ять років, інший - 10 років.

В кінці листопада в Ірані затримали вісім чоловік, нібито пов'язаних з американським Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ). У заяві Ірану зазначається, що арештовані особи проходили підготовку в розвідувальній службі США і діяли в різних країнах під виглядом журналістів, вони тривалий час перебували під наглядом іранської розвідки, після останніх заворушень стало зрозуміло, що вони отримали вказівки взяти участь у них і підготувати детальні фотозвіти про ці події.