Ядерний реактор в Араку (Іран) / REUTERS

Ядерну угоду між Іраном і шістьма державами не розірвано, попри рішення Тегерана відмовитися від передбачених нею обмежень по збагаченню урану.

Про це заявив у вівторок заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі, пише Голос Америки із посиланням на IRNA.

У неділю Іран заявив, що ще на крок відходить від дотримання своїх зобов'язань за угодою, хоча і має намір продовжувати співпрацю з МАГАТЕ. Ця заява була зроблена на тлі різкої ескалації напруженості у відносинах із Вашингтоном після того, як в п'ятницю в результаті американського удару в Багдаді був убитий іранський генерал Касем Сулеймані.

Відео дня

Читайте такожМАГАТЕ продовжить здійснювати моніторинг іранських ядерних об'єктів (відео)

Іран, який наполягає, що його ядерна програма носить виключно мирний характер, вже порушив ряд передбачених угодою обмежень у відповідь на вихід з Вашингтона міжнародного пакту і відновлення санкцій.

"Ядерна угода ще не вмерла. Ми готові повернутися до повного дотримання угоди, але це буде залежати від припинення санкцій і від отримання економічної вигоди завдяки угоді", - сказав Аракчі.

Європейські країни, що підписали угоду, на цьому тижні можуть запустити процес врегулювання спорів, який може призвести до введення нових санкцій відносно Тегерана з боку ООН, повідомили в понеділок європейські дипломати.

Іран критикує Велику Британію, Францію і Німеччину за те, що вони не врятували угоду, захистивши іранську економіку від американських санкцій.