Бойовик заперечує висунуті йому звинувачення / фото УНІАН

Колишній ватажок бойовиків на Донбасі, росіянин Ігор Гіркін ("Стрєлков") заявив, що не має наміру давати свідчення у справі про катастрофу літака рейсу MH17 в 2014 році.

Про це він сказав в коментарі російському "Інтерфаксу".

"Я не визнаю пред'явленого обвинувачення і не визнаю, що ці люди є правомочними висувати звинувачення мені", - заявив Стрєлков.

Відео дня

Відповідаючи на питання про готовність давати показання по цій справі, він сказав: "Не готовий, навіть якби мене доставили туди насильно".

Читайте такожЄСПЛ відмовився забороняти екстрадицію бойовика Цемаха до Нідерландів

Як повідомляв УНІАН, Національна прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малайзійського Boeing рейсу МН17 в Україні і викликала їх для слідчих дій. Стрєлков - один із підозрюваних.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак був збитий ракетою, випущеною з російського комплексу "Бук". Першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.