Ангела Меркель та Аннегрет Крамп-Карренбауер  / REUTERS

Очільниця німецької партії «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) Аннеґрет Крамп-Карренбауер не буде висувати свою кандидатуру на посаду федерального канцлера Німеччини. Крім того, найближчим часом вона відмовиться від головування у партії.

Читайте такожНаступниця Меркель відмовилася від посади канцлера Німеччини

Як повідомляє DW, про це з посиланням на джерела у ХДС повідомила низка німецьких ЗМІ. Зазначається, що в понеділок, 10 лютого, відбулось засідання президії партії.

Відео дня

За повідомленнями, Крамп-Карренбауер заявила, що "до літа організує процес стосовно кандидатури на посаду глави уряду Німеччини, підготує партію на майбутнє, а лише тоді відмовиться від повноважень голови ХДС".

За інформацією джерел, політик заявила, що між деякими частинами ХДС існують "непояснені відносини з "Альтернативою для Німеччини" та Лівими. А вона як лідерка ХДС виступає категорично проти співпраці з цими партіями.

Оскільки, за словами Крамп-Карренбауер, очевидно, що головування у партії та канцлерство мають бути в одних руках, тож вона відмовляється й від кандидування на посаду глави уряду.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel), наступницею якої у партії є Крамп-Карренбауер, заявила, що остання, попри відмову від лідерства у партії, має залишитись міністром оборони.

До Крамп-Карренбауер партію ХДС 18 років очолювала Меркель. Крамп-Карренбауер обіймає посаду голови ХДС з 7 грудня 2018 року.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня 2018 року стало відомо про те, що Ангела Меркель піде з посади голови Християнсько-демократичного союзу. Потім Меркель заявила про те, що більше не буде балотуватися на пост канцлера.

Згодом ЗМІ повідомили, що Меркель не збирається достроково складати свої повноваження, оскільки вона розчарована у своїй потенційній наступниці, новій голові ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Меркель вважає, що Крамп-Карренбауер не готова стати главою німецького уряду, тому канцлер Німеччини планує залишитися на посаді до закінчення строку повноважень у 2021 році.