Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не збирається достроково складати свої повноваження, так як вона розчарована у своїй потенційній наступниці, голові Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на свої джерела.

Меркель вважає, що Крамп-Карренбауер не готова стати главою німецького уряду, тому канцлер Німеччини планує залишитися на посаді до закінчення строку повноважень у 2021 році.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент представив перший прогноз підсумків виборів

За останній час рейтинг Крамп-Карренбауер опустився у зв'язку невдалими спробами прискорити відхід Меркель. Більше того, на виборах в Європарламент ХДС показав найгірший результат в історії.

При цьому на 2-3 червня призначено збори Християнсько-демократичного союзу, присвячені провалу партії на виборах до Європарламенту. Тоді ж може відбутися і "неприємна" особиста зустріч Меркель з Крамп-Карренбауер.

Сама Меркель називає ці припущення "дурістю" і відмовляється їх коментувати.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня стало відомо про те, що Ангела Меркель піде з посади голови Християнсько-демократичного союзу. Потім Меркель заявила про те, що більше не буде балотуватися на пост канцлера.

Меркель очолювала партію Християнсько-демократичний союз з 2000 року. З 2005 року вона перебуває на посаді канцлера Німеччини.

Водночас Меркель додала, що до виборів у 2021 році продовжить виконувати обов'язки глави уряду.

У березні колишній німецький міністр закордонних справ Зігмар Габріель припустив, що Меркель може дочасно покинути свій пост зростаюче невдоволення в країні її політикою.