REUTERS

Чинний голова Відділу управління і бюджету в Білому домі Расс Вут запевнив, що адміністрація Дональда Трампа не очікує жодних додаткових заморожень військової допомоги для України після випадку в 2019 році, який фігурував у справі про імпічмент президента США.

«Я не буду виключати будь-які інструменти, які є в розпорядженні президента. Але я не очікую нічого на цьому фронті», - цитує Politico його відповідь на питання про те, чи були вирішені занепокоєння Трампа щодо корупції в Україні. Цей коментар Вута також прозвучав після того, що як Комітет Палати представників з питань бюджету провів слухання про фіскальні запити президента для бюджету на 2021 рік.

Читайте такожCNN: Пентагон готував партію Javelin для України, коли Трамп раптом заблокував допомогу

Відео дня

Наглядові органи визнали незаконним рішення Трампа затримати майже 400 мільйонів доларів військової допомоги для України в 2019. Хоча у Відділі з питань управління й бюджету не погодилися з цим висновком. Минулого жовтня слідчі нижньої палати Конгресу в справі про імпічмент надіслали Вуту повістку на допит в Комітеті з питань розвідки. Але він відмовився прийти. Але в середу під час тригодинних обговорень бюджету демократи неодноразово піднімали питання України.

Голова бюджетного комітету Джон Ярмут нагадав Вуту про замороження допомоги і запитав, які кроки Відділ з питань управління й бюджету робить, щоб не допустити повторення таких випадків.

«Ми й надалі будемо прозорими в питанні того, як ми керуємо народними грошима і подбаємо, щоб гроші не втрачалися в процесі», - сказав Вут.

Читайте такожNeue Zürcher Zeitung: США зробили багато хорошого для України, але Трамп все псує

«Ми переконані, що повинні дотримуватися рішень про виділення коштів, ухвалених Конгресом», - додав він. Чинний голова Відділу Білого дому з питань управління й бюджету  також зауважив, що його відомство надало Рахунковій палаті США «всю інформацію, про яку нас попросили». Федеральний наглядовий орган минулого місяця постановив, що рішення президента Трампа заблокувати допомогу для України було незаконним. Але при цьому він не робив зауважень Відділу з питань управління й бюджету щодо передачі потрібної для розслідування інформації.