США і "Талібан" підписали угоду про початок мирного процесу \ фото УНІАН

США і радикальний рух "Талібан" уклали угоду, покликану запустити мирний процес в Афганістані і покласти край найтривалішій війні в історії Америки, що забрала десятки тисяч життів і коштувала мільярди доларів.

Читайте такожТрамп: США близькі до укладення угоди з "Талібаном"

Церемонія відбулася в столиці Катару Досі. На церемонії були присутні представники близько 30 країн, передає kommersant.

Відео дня

Після цього повинні початися міжафганські переговори з участю талібів, уряду Афганістану і легальних політичних сил країни. У спільній заяві Вашингтона і Кабула говориться, що виведення військ відбудеться протягом 14 місяців. Передбачається, що число військових скоротять до 8,6 тис. осіб протягом 135 днів.

Серед пунктів угоди - припинення вогню, розрив зв'язків «Талібану» з іншими терористичними організаціями, початок міжафганських переговорів щодо інтеграції талібів в органи управління, а також поступове виведення американських військ з Афганістану. Раніше міністр оборони США Марк Еспер заявив, що США можуть поступово скоротити кількість військових з 12 тис. до 8,6 тис. Вашингтон поки не говорить про повне виведення військ.