Ілюстрація / REUTERS

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Анкара почала наступ на сирійську армію.

За його словами, операція «Весняний щит» «проходить успішно», повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожТуреччина заявила про збиття двох бомбардувальників в Сирії - в РФ заявили, що Су-24 не її (відео)

Відео дня

На тлі турецьких атак на території Сирії офіційний Дамаск заблокував повітряний простір на північному заході країни. Відтепер літакам та безпілотникам заборонено літати над цією територією, особливо над провінцією Ідліб.

«Кожен літак, який порушує наш повітряний простір, класифікується як ворожий і буде збитий», - йдеться у повідомленні сирійського державного агентства Sana.

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, як передає турецьке агентство Anadolu, заявив, що дане рішення було прийнято в зв'язку з "підлим" ударом по позиціях сил Туреччини, в результаті якого 27 лютого загинуло 36 військових.

"У Туреччині немає мети збройного протистояння з Росією в Сирії. Наше завдання - запобігання злочинам режиму Башара Асада, усунення радикалізації і запобігання міграції. ЗС Туреччини ґрунтуються на праві на самооборону. Нашою метою є тільки прихильники Асада, які атакують розташування турецьких військових", - зазначив Акар.

Нагадуємо, що 27 лютого в результаті удару з повітря сирійської авіації загинули 33 турецьких військових і ще 36 отримали поранення. У відповідь, турецька армія обстріляла численні військові об'єкти на території Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав свого російського колегу Володимира Путіна залишити його в Сирії сам на сам з режимом президента Башара Асада.

Крім того, Ердоган оголосив про відкриття з боку Туреччини європейського кордону для біженців. Він також звинуватив ЄС у невиконанні обіцянок. Станом на 1 березня, за оцінками турецької сторони, до кордону з ЄС вже пропущено понад 75 тисяч мігрантів.