Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що запропонував президенту Росії Володимиру Путіну припинити підтримку сирійських військ в Ідлібі.

Читайте такожПрезидент Туреччини пообіцяв не перекривати кордони до ЄС для біженців

При цьому, за його словами, Анкара не розуміє намірів Москви щодо Сирії. «Я попросив Путіна, щоб Росія залишила турецьких військових один на один з режимом... Ми не можемо зрозуміти, які російські наміри там», - сказав Ердоган на зустрічі з депутатами в Стамбулі, передає Daily Sabah. За його словами, Туреччина не розглядає конфлікт в Ідлібі, як можливість розширення своїх кордонів. Він зазначив, що Анкара має намір створити уздовж кордону зону безпеки. "Якщо ми не очистимо наші кордони від терористів зараз, нам, можливо, доведеться вести більш великі війни всередині Туреччини", - сказав він.

Відео дня

Ердоган також сказав, що Туреччина увійшла в Сирію «не на запрошення Асада, а за запрошенням сирійського народу». Він повідомив про вбивство 2,1 тис. сирійських військових, 300 одиниць техніки і семи хімічних складів. «Кілька об'єктів, включаючи аеродроми, склади боєприпасів, системи протиповітряної оборони, ангари і об'єкти з виробництва хімічної зброї, зазнали сильного обстрілу і були знищені», - сказав він, додавши, що Анкара продовжить "їх знищувати".

Як повідомляв УНІАН, загострення обстановки в сирійському Ідлібі відбулося після вбивства понад 30 турецьких військових.