Ілюстрація REUTERS

З метою протидії поширення коронавірусу COVID-19 уряди Австрії та Естонії вирішили тимчасово заборонити в'їзд до країни іноземним громадянам. Обмеження починають діяти від 17 березня.

Відповідні рішення повідомили канцлер Австрії Себастьян Курц та прем'єр-міністр Естонії Юра Ратас, передає ТСН.

Читайте такожБілорусь та РФ припиняють залізничне сполучення з Україною через коронавірус

Відео дня

Так, до Естонії в'їзд дозволено лише громадянам країни, людям з правом на проживання та іноземцям, які мають рідних у цій країні. Громадяни, які в'їжджають, будуть розміщені на двотижневу ізоляцію.

Водночас виїхати з Естонії дозволено всім. В уряді також зазначили, що іноземці можуть використовувати Естонію для переміщення до своєї країни, якщо вони не мають симптомів коронавірусу.

Австрія, своєю чергою, закриває в'їзд громадянам, які приїжджають, зокрема, з України, Нідерландів, Великої Британії та РФ. 

Крім того, з 17 березня в Австрії не працюватимуть ресторани й закриються дитячі та спортивні майданчики. Крамниці з харчами та тютюновими виробами, а також аптеки будуть відкриті. Курц запевнив, що проблем з постачанням продуктів не виникне.

Також канцлер Австрії закликав усіх лікарів і медсестер, які вийшли на пенсію в останні 5 років, повідомити про себе уряду. Таким чином, влада сподівається протидіяти імовірній нестачі медичних фахівців. 

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів. 

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

Після цього низка країн Європи з метою запобігання поширенню коронавірусу почали закривати свої кордони. Україна, зокрема, тимчасово заборонила в'їзд іноземцям і закрила міжнародне регулярне пасажирське сполучення з 17 березня.