Ілюстрація / REUTERS

У Франції помер художник Альбер Удерцо, який разом з письменником Рене Госсінні створив героїв одного з найвідоміших мультфільмів (коміксів) у світі, Астерікса і Обелікса. 

Як розповіли члени його сім'ї, він помер вдома уві сні, повідомляє ВВС.

Читайте такожНовий комікс за God of War розповість, як жив Кратос після фіналу третьої частини гри

Відео дня

Удерцо створив відомих усьому світу галлів ще у 1959 році разом з французьким письменником Рене Госсінні, який опублікував комікс про них у французько-бельгійському журналі коміксів "Пілот".

Згодом пригоди Астерікса і Обелікса набули величезної популярності та були перекладені на понад 100 мов світу. 

Удерцо та Госсінні, який помер у 1997 році, вважаються батьками-засновниками сучасних коміксів та графічних романів. 380 мільйонів їхніх книг було продано по всьому світу, а кілька історій перетворилися на мультфільми та художні фільми.

Альбер Удерцо народився у 1927 році у Франції. При народженні він мав по шість пальців на кожній руці - аномалія, виправлена ​​хірургічною операцією.

У дитинстві він відкрив для себе комікси про Міккі-Мауса, які публікували в Petit Parisien. Після Другої світової війни він почав займатися коміксами сам та публікувався у видавництві La Société parisienne d'édition.

У 1951 році Удерцо познайомився з Госсінні, а потім назвав цю зустріч "дружбою з першого погляду". У 2017 році оригінальну обкладинку Удерцо для однієї з перших книг про Астерікса продали в Парижі за рекордні 1,4 млн євро.

Як повідомляв раніше УНІАН, видавництво Titan Comics на своєму офіційному сайті оголосило про те, що планує випустити графічну новелу за мотивами гри Horizon Zero Dawn. Комікс вийде 2 травня 2020 року і продовжить сюжет першоджерела.