Еммануель Макрон / фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що спалах коронавірусу COVID-19 може призвести до розпаду Шенгенської зони.

Про це він заявив під час саміту ЄС, що відбувся у форматі відеоконференції, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

Читайте такожУ Франції від коронавірусу за добу померли 365 осіб

Відео дня

За словами французького президента, країни Євросоюзу повинні продемонструвати солідарність на тлі пандемії коронавірусу.

"На карту поставлено виживання європейського проекту. Ризик, з яким ми стикаємося, - це кінець Шенгенської зони", - заявив Макрон.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про проведення операції "Стійкість" за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу. Макрон зазначив, що військові будуть виконувати "санітарні, логістичні і захисні функції.

Як повідомлялося раніше, Національні збори Франції схвалив у ніч на неділю в першому читанні законопроект про введення надзвичайного санітарного стану, що передбачає запровадження особливих заходів безпеки з боку держави у зв'язку з пандемією коронавірусу.

У Франції кількість померлих від коронавірусу зросла до 1696 осіб. За добу померли 365 осіб, в тому числі один підліток.

Читайте також: