Ілюстрація / REUTERS

В умовах карантину та режиму самоізоляції, введених у багатьох країнах для боротьби з поширенням вірусу COVID-19, в рази збільшилася кількість випадків домашнього насильства.

Читайте такожВ Євросоюзі закликали припинити усі збройні конфлікти через пандемію коронавірусу

Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає kommersant. За деякими підрахунками, зараз на карантині знаходиться третина населення всієї планети, або 2,6 млрд людей.

Відео дня

«В останні тижні по мірі посилення економічного і соціального тиску і страху ми стаємо свідками страшного глобального спалаху насильства в сім'ях», - заявив генеральний секретар ООН.

Гутерріш додав, що останнім часом у деяких країнах кількість звернень жінок до служби підтримки подвоїлася. При цьому співробітники правоохоронних органів та медичних установ перевантажені роботою і іноді не можуть вжити необхідних заходів.

Для вирішення проблеми генсек ООН запропонував владі збільшити фінансування некомерційних організацій, які займаються підтримкою жертв насильства, встановити аварійні системи повідомлення про загрозу в аптеках і продуктових магазинах, а також прирівняти притулки до об'єктів життєзабезпечення.

Раніше в ООН вже звертали увагу на проблему зростання домашнього насильства по відношенню до жінок в умовах карантину.