Скарбника Ватикану торік визнали винним у зґвалтуванні хлопчиків / ncronline.org

Верховний суд Австралії скасував вирок колишньому скарбникові Ватикану, кардиналу Джорджу Пеллу, засудженому у 2019 році у справі про сексуальне насильство над підлітками.

Про це пише The New York Times.

Читайте такожВ Австралії скарбника Ватикану підозрюють у розбещенні неповнолітніхКолегія суддів одноголосно визнала провину 78-річного Пелла недоведеною: на їхню думку, є обґрунтовані сумніви в правдивості показань одного з потерпілих. Пелла звільнили в залі суду, ім'я кардинала також виключать з австралійського реєстру сексуальних злочинців. У в'язниці чоловік встиг провести понад 400 днів.

Відео дня

Австралійського кардинала визнали винним у сексуальних домаганнях в березні 2019 року. Тоді слідство стверджувало, що Пелл схилив до сексуального контакту двох 13-річних хлопчиків у грудні 1996-го в соборі Святого Патріка після недільної служби. Кардинала визнали винним за п'ятьма пунктами звинувачення і засудили до шести років в'язниці, він усе заперечував.

Пелл став найбільш високопоставленим католицьким священником, звинуваченим у сексуальному насильстві. З 2014 року кардинал обіймав посаду скарбника Ватикану і радника Папи Римського.

Раніше УНІАН писав, як екс-раднику Папи Римського винесли вирок за сексуальне насильство над дітьми.