Ілюстрація \ REUTERS

Коронавірус COVID-19 становить серйозну загрозу для підтримки миру і безпеки.

Читайте такожЕпідемія коронавірусу може загнати у бідність півмільярда людей – звіт ООН

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, зазначивши, що пандемія може призвести до зростання соціальних заворушень і насильства. Він підкреслив, що коронавірус є серйозним випробуванням з моменту заснування ООН, і закликав країни до єдності. «Кожна країна зараз стикається чи може постраждати від руйнівних наслідків пандемії COVID-19: десятки тисяч загиблих, зруйновані сім'ї, переповнені лікарні, перевтомлені працівники служб життєзабезпечення», - заявив генсек ООН на закритому засіданні Ради Безпеки ООН по коронавірусу, передає kommersant.

Відео дня

Він підкреслив, що, хоча пандемія коронавірусу відноситься до криз в галузі охорони здоров'я, її наслідки можуть бути набагато серйознішими. Це різні соціальні та економічні наслідки, криза довіри до держави, політична напруженість через перенесення виборів і референдумів, розколи в суспільстві, ескалація насильства, загроза тероризму, проблеми в галузі міжнародних відносин і дотримання прав людини.

За даними Університету Джона Хопкінса, число хворих коронавірусом у світі перевищило 1,6 млн осіб. Померло понад 95 тис., одужали понад 356 тис.