Ілюстрація REUTERS

За останню добу в Росії померли 24 людини, у яких був діагностований коронавірус, повідомляє оперативний штаб боротьби з інфекцією. Найбільше летальних випадків зафіксовано у Москві — 14.

Читайте такожКоронавірус у США: країна оголосила масштабні хвацько - вперше у всіх штатах

Також чотири людини померли в Московській області, дві — в Чечні, одна — в Костромській області, одна — у Башкортостані, одна в Інгушетії й одна в Смоленській області, пише РБК.

Відео дня

Крім цього, за добу в країні виявили 2186 нових випадків зараження коронавірусом, з них 1306 — в Москві. Серед регіонів, в яких зареєстрували нових пацієнтів, Московська область (278), Санкт-Петербург (69), Мурманська область (61), Нижньогородська область (42) і Краснодарський край (31). Всього нові випадки зареєстровані в 52 регіонах.

За даними оперштабу, серед московських більшість хворих молодша за 65 років. При цьому 45% хворих, у яких діагностували коронавірус за останню добу, віком від 18 до 45 років. Ще 36% — люди віком від 46 до 65 років.

Загальна кількість заражених людей у Росії, таким чином, досягла 15 770. З початку пандемії в країні померла 130 осіб.

У Москві й Підмосков'ї, де склалася найскладніша ситуація з коронавірусом, влада посилила обмеження протягом останніх двох тижнів. Крім режиму самоізоляції, за якого пересування мешканців суттєво обмежене, також вводиться пропускна система. Пропуски знадобляться громадянам для того, щоб їздити на роботу, відвідувати медичні організації, а також для того, щоб переміщатися в особистих цілях. Пропуски стануть обов'язковими з 15 квітня.

З початку квітня в Москві також штрафують порушників режиму самоізоляції. Зокрема, 9 квітня столичні суди вперше винесли постанови про покарання за федеральним законом. Сума штрафу в кожному випадку становила 15 тис. рублів, всі порушники знаходилися на відстані від місця проживання без достатніх на те підстав.

Крім того, за даними на 11 квітня в Москві оштрафували 26 осіб з коронавірусом, які порушили правила дотримання домашнього карантину. У березні влада дозволила лікуватися від коронавірусу вдома тим пацієнтам, у яких хвороба протікає в легкій формі.