За даними ЗМІ, в проекті документа йдеться, що РБ ООН має "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою — домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року", передає Росбалт.

Читайте такожРосія виступила проти міжнародного трибуналу у справі про катастрофу Boeing на Донбасі

Відео дня

На думку Малайзії, трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування", оскільки те, що був збитий авіалайнер, стало "загрозою міжнародному миру і безпеці".

Нагадаємо, за створення міжнародного трибуналу для судового процесу у справі про катастрофу Boeing першими виступили Нідерланди, після чого Київ підтримав таку ініціативу.

На початку липня голландські експерти відправили чернетку звіту про причини аварії Boeing в Донбасі представникам країн, які беруть участь у розслідуванні, у тому числі, і Росії. Після того як висловляться всі сторони, Рада приступить до вивчення наданих документів і складе фінальний звіт. Очікується, що він буде опублікований у першій половині жовтня.

Пасажирський Boeing-777 компанії "Малайзійські авіалінії", що слідував з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня минулого року в Донецькій області. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту, 193 з них були громадянами Нідерландів.