REUTERS

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела в високопоставлених урядових колах, передає РБК-Україна.

За словами джерела, в Нідерландах усвідомлюють, що шанси на успішне розслідування невеликі, але сподіваються на створення інстанції на зразок Міжнародного суду ООН, щоб чинити тиск на Росію, чия роль в цьому процесі є вирішальною.

Читайте такожThe Telegraph: Британські юристи готують позов проти Путіна за його можливу причетність до катастрофі Боїнга

Відео дня

Створений трибунал повинен буде діяти за підтримки Ради безпеки ООН після того, як буде завершено міжнародне розслідування причин катастрофи літака та будуть названі імена підозрюваних.

Раніше УНІАН повідомляв, що результати розслідування причин катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області влітку минулого року будуть руйнівними для Росії. Про це сказав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також"Звіт російських інженерів" про аварію MH17 заснований на підроблених фото Генштабу РФ

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили "Боїнг" компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.