REUTERS

Як повідомив радіо "Свобода" речник державного комітету національної безпеки Киргизстану Рахат Сулайманов, бойовики планували кілька терористичних актів. За його словами, йшлося про напад на російську військову базу в Канті на півночі країни і теракт у Бішкеку під час масових молитов із нагоди закінчення Рамадана.

Читайте такожУ Туреччині затримали 45 іноземців за підозрою у намірі долучитися до "Ісламської держави"

Речник додав, що у Бішкеку були проведені дві спецоперації, під час яких ліквідовано 6 членів "Ісламської держави" і ще низка була затримана.

Відео дня

Ці люди отримували з Сирії, де угруповання захопило значні території, гроші на закупівлю хімікатів для виготовлення вибухівки, а в будинку, де оточили групу підозрюваних, знайшли значні суми готівкою, 7 автоматів, 5 пістолетів і багато гранат, сказав він.

Рахат Сулайманов додав, що ватажком групи, який був серед убитих, виявився громадянин Казахстану. За словами речника, цей казахстанець раніше був засуджений у Киргизстані до трьох років позбавлення волі за шахрайство, але зумів утекти, а потім, уже на початку липня, уникнути затримання.

У Бішкеку 16 липня спецпідрозділ поліції штурмував приватний будинок, де забарикадувалася група підозрюваних; унаслідок цієї спецоперації були вбиті четверо членів групи і ще п’ять затримані, також були поранені четверо спецпризначенців. Увечері того ж дня на околиці Бішкека, були ліквідовані ще двоє підозрюваних членів тієї ж групи.