Томаш Семоняк / REUTERS

Про це сьогодні поінформував віце-прем’єр, міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє Польське радіо.

За його словами, склади із важкою технікою американських Збройних сил будуть створені у середині 2016 року у північно-східній та західній Польщі.

Сємоняк додав, що польсько-американські переговори на цю тему увійшли у фінальну фазу.

Відео дня

Окрім того, він повідомив, що «тренувальний центр» польських та американських солдатів буде створений на базі полігону у Дравську Поморському.

Читайте такожСША розгорнули під Варшавою ракетні комплекси Patriot в рамках навчань

«Ми прогнозуємо, що розміщення важкої техніки відбудеться в середині 2016 року. Ми хочемо об’єднати цей процес із участю підрозділів американської армії у маневрах „Анаконда”, аби техніка, що братиме участь у цих навчаннях, відразу після їх закінчення залишилася на цих двох базах», - повідомив Сємоняк.

У країнах Центральної та Східної Європи, у тому числі в Польщі, має бути розміщено важке озброєння, у тому числі танки та бронетранспортери для 5 тис. солдатів армії США.

Як повідомляв УНІАН, у червні під час поїздки до столиці Естонії міністр оборони США Аштон Картер заявив, що Вашингтон розмістить танки, артилерію та іншу військову техніку у країнах Східної і Центральної Європи, аби заспокоїти союзників по НАТО, стурбованих російською інтервенцією в Україні.

Читайте такожУкраїна, Польща та Литва зробили ще один крок на зустріч створенню "ЛитПолУкрбриг"

За словами Картера, країни Балтії – Естонія, Литва, Латвія, а також Болгарія, Румунія та Польща погодилися розмістити на своїх територіях таке озброєння і військову техніку. Додатково американське озброєння також буде дислоковане в Німеччині. Ідеться в цілому про 250 танків, бойових машин піхоти та самохідні гаубиці.