REUTERS

Це приблизно вполовину перевищує кількість заявок у попередні тижні, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенцію dpa.

Переважна більшість заявників - вихідці з Сирії. Лише у ніч на 13 вересня до центрального відділу реєстрації шукачів притулку у Тер Апелі північно-східної провінції Гронінген прибуло понад 600 осіб.

Читайте такожПрезидент Чехії закликав допомагати мігрантам із України, а не з Африки

Відео дня

Торік близько 25 тисячі осіб подали заявку на одержання притулку у Нідерландах. Цього року чиновники відомства розраховують на 34 тисячі заявників.

З початку літа щотижня до Нідерландів прибувало в середньому від тисячі до 1,5 тисячі біженців. Уряд країни пообіцяв додатково прийняти майже 10 тисяч сирійських біженців. Згідно з результатами нещодавніх опитувань, таку політику уряду підтримують майже 51 відсоток громадян.

Читайте такожСирійські біженці попросили владу Уругваю відправити їх назад

Як повідомляв УНІАН, залізничне сполучення між Данією та Німеччиною призупинено на невизначений час за розпорядженням датської поліції. За словами представника компанії Датські залізниці (DSB), "пасажирські потяги ходять тільки по маршруту Редбю-Путтгарден, де знаходяться датський і німецький термінали поромної переправи".