REUTERS

"У нас працює лабораторія біотехнологій молока, де були отримані сир з блакитною цвіллю і швейцарський твердий сир. Технологія виготовлення цих сирів відома і описана в навчальних посібниках з сироваріння. Єдина особливість стосується лише цвілі — її розведення ми робили самі. Також ми виготовили цей продукт з російської сировини і на вітчизняному обладнанні", — сказав Бахарєв, повідомляє РИА Новости.

Читайте такожНа Заході знищення їжі в Росії порівняли з діями ісламістів у Сомалі

Фахівці використовували стандартний фермент і стандартні розчини.

Відео дня

Застосовується натуральна сировина без будь-яких добавок, консервантів, барвників і рослинних жирів.

Витрати на сировину для виготовлення сиру з цвіллю складають 300 рублів за кілограм. За смаком і зовнішнім виглядом продукт нібито практично не відрізняється від "дор блю".

Термін зберігання сиру при певних умовах може скласти близько 8 років.