
"У нас працює лабораторія біотехнологій молока, де були отримані сир з блакитною цвіллю і швейцарський твердий сир. Технологія виготовлення цих сирів відома і описана в навчальних посібниках з сироваріння. Єдина особливість стосується лише цвілі — її розведення ми робили самі. Також ми виготовили цей продукт з російської сировини і на вітчизняному обладнанні", — сказав Бахарєв, повідомляє РИА Новости.
Читайте такожНа Заході знищення їжі в Росії порівняли з діями ісламістів у Сомалі
Фахівці використовували стандартний фермент і стандартні розчини.
Застосовується натуральна сировина без будь-яких добавок, консервантів, барвників і рослинних жирів.
Витрати на сировину для виготовлення сиру з цвіллю складають 300 рублів за кілограм. За смаком і зовнішнім виглядом продукт нібито практично не відрізняється від "дор блю".
Термін зберігання сиру при певних умовах може скласти близько 8 років.