Сикорский / Фото УНИАН

Про це заявив екс-глава МЗС і спікер сейму Польщі Радослав Сікорський, передає "Європейська правда".

Зокрема, за його словами, це може стосуватися громадян України.

"Є фундаментальна відмінність між біженцями з Близького Сходу та українськими біженцями. Мігранти з Близького Сходу змушені залишати свою країну. Українці ж можуть переміщатися всередині своєї країни, зі сходу на захід", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожПоліція Угорщини застосувала сльозогінний газ проти мігрантів, які прорвали кордон із Сербією (фото, відео)

За його словами, країни-члени ЄС незабаром можуть прийняти рішення про відмову у притулку тим особам, які могли б залишитися у своїй країні. Насамперед це стосується держав Західних Балкан, звідки йде значний потік шукачів притулку, зокрема – в Німеччину.

"Триває дискусія про те, чи варто скасувати видачу статусу політичних біженців громадянам тих країн, які є кандидатами на вступ до ЄС, наприклад, Балканських країн... Якщо вони дотримуються прав людини, демократії та верховенства права, то статус політичних біженців для громадян з таких країн є сумнівним", - пояснив політик.

Він також зазначив, що віддає перевагу тому, щоб "допомагати українцям вирішувати проблему переселенців всередині України, а не допомагати українським біженцям у Польщі".