dolzhenkov.ru

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу Sky News, передає Lenta.ru. За словами Дейла Паркіна, приїхавши з дружиною в аеропорт, він побачив у терміналі великі черги. Через деякий час до них підійшов один з охоронців, який запропонував британцям уникнути незручностей і відразу пройти на посадку, минаючи всі процедури безпеки. Він попросив за це плату у розмірі 20 фунтів стерлінгів (близько $30).

Читайте такожЄгипет скасував евакуаційні рейси британської авіакомпанії

Туристи погодилися і, заплативши певну суму, пройшли разом з іншими людьми, які не бажали стояти в черзі на посадку. Їх багаж відразу поклали на конвеєрну стрічку, без попереднього сканування.

Відео дня

"Тоді нам це здалося кумедним, що ми уникли черг всього за 20 фунтів. Тільки пізніше, слухаючи новини, я усвідомив серйозність того, що могло статися", - зізнався Дейл Паркін, коментуючи катастрофу, яка сталася 31 жовтня в Єгипті з російським пасажирським лайнером.

Після падіння літака "Когалимавіа" на Синайському півострові уряд Великобританії скасував рейси авіакомпаній країни в Шарм-еш-Шейх і назад, пояснивши це рішення міркуваннями безпеки.

Сьогодні Лондон повинен був провести евакуаційні авіарейси для своїх громадян, які знаходяться в Єгипті, проте єгипетська влада скасувала ці рейси.

У британському МЗС 5 листопада повідомили про наявність підстав вважати, що угруповання, підконтрольне "Ісламській державі", відповідальне за катастрофу російського літака в Єгипті. У відомстві дійшли висновку, що "ймовірність терористичної атаки велика", говорив голова Форін офісу Філіп Хеммонд. За день до цього британський урядвисловив думку, що причиною катастрофи міг стати вибуховий пристрій. Пізніше CNN з посиланням на джерела передавав, що, згідно з останніми припущеннями розвідки США, лайнер, ймовірно, впав після детонації бомби, закладеної або бойовиками "Ісламської держави", або організацією, з ними пов'язаною.