REUTERS

У вівторок, 17 листопада, представник Пентагону Пітер Кук заявив, що російські військові вперше повідомили США про свої плани нанести авіаудари по столиці "Ісламської держави" (ІД) місту Ракка, повідомляє DT.ua з посиланням на Military Times.

Підкреслюється, що вперше з моменту початку російської повітряної кампанії в Сирії 30 вересня США і РФ використовували механізм повідомлення перед нанесенням авіаударів, який був розроблений ще 20 жовтня.

У Пентагоні повідомили, що деякі удари Росії по ІД наносяться із застосуванням крилатих ракет і дальніх бомбардувальників.

Відео дня

Читайте такожСирійський міністр заявив, що найважчий етап війни вже пройдено і скоро ставлення до САР зміниться

Нагадаємо, 7 жовтня РФ з кораблів у Каспійському морі обстріляла ракетами сирійську територію. Дії російської сторони викликали осуд світової спільноти.

Наприклад, іспанське керівництво висловило думку, що застосування Росією ракет в Сирії може призвести до небезпечних інцидентів. 30 вересня РФ почала проведення повітряної військовій кампанії в Сирії після запиту сирійського президента Башара Асада, підтримуваного Москвою. У свою чергу, країни Заходу звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки. Раніше Захід стверджував, що метою російських бомбардувань РФ в Сирії є в першу чергу сирійська опозиція, а не "Ісламська держава".