Россия ввела санкции против Турции / svopi.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів щодо Туреччини.

Читайте такожТуреччина відновлює переговори про вступ в Євросоюз

Його текст оприлюднила прес-служба Кремля.

Відео дня

У документі зазначається, що цим указом президент ввів заборону або обмеження для організацій, що знаходяться під юрисдикцією Туреччини, на виконання низки робіт у Росії.

Крім того, тепер роботодавцям в РФ забороняється залучати з 1 січня 2016 року до трудової діяльності працівників з числа громадян Туреччини.

Також введено заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка, за переліком, який визначається Урядом Російської Федерації (крім товарів, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному правом Євразійського економічного союзу).

Читайте такожВ Росії не вірять, що Туреччина перекриє протоки і заговорили про "апокаліптичний сценарій"

Крім того, президент РФ підписав указ, яким припинив з 1 січня 2016 року дію угоди з Туреччиною про безвізовий режим.

У зв'язку з цим туроператорам слід утримуватися від реалізації росіянам туристичного продукту, що передбачає відвідування території Туреччини.

Також Путін доручив уряду РФ ввести заборону на чартерні повітряні перевезення між Росією і Туреччиною.

Читайте такожЕрдоган порадив Путіну "не грати з вогнем"

Як повідомляв УНІАН, російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада в районі турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак незаконно порушив її повітряний простір, Росія наполягає, що він перебував у небі над Сирією.