www.rabstol.net

Згідно з проектом, комплекс буде зводитися в кілька етапів. Так, в експлуатацію аеропорт буде введений в 2019 році - до цього часу будуть готові 4 злітно-посадочні смуги і декілька терміналів. Передбачається, що до того моменту щорічний пасажиропотік становитиме 45 млн пасажирів.

Читайте такожСкладено рейтинг найбільш зручних для сну аеропортів світу

До 2025 року аеропортом зможуть скористатися вже 72 млн пасажирів. До закінчення будівництва аеровокзалу у 2040 році будуть здані в експлуатацію ще дві злітно-посадочні смуги. Пропускна здатність аеропорту досягне 100 млн пасажирів на рік і більше 4 млн тонн вантажів.

Відео дня

За даними ЗМІ, за формою будівля нагадуватиме фенікса - архітектори хочуть пов'язати будівлі нового аеровокзалу з вже існуючим аеропорту Шоуду, форма якого нагадує про інше міфічну тварину, китайською дракона.

В даний час найбільш завантаженим аеропортом у світі вважається міжнародний аеропорт Хартсфілд-Джексон в Атланті (США). Його пропускна здатність становить 95 млн пасажирів на рік.

Заха Хадід - представниця деконструктивізму. Серед її робіт - Національний музей мистецтв XXI століття в Римі, Центр водних видів спорту в Лондоні, Центральна будівля заводу BMW в Лейпцігу.